Antiecumenism Editorial Erezii contemporane Externe Lupta antiecumenistă Știri

Sinodul Bisericii Greciei declină să recunoască pe ucrainenii schismatici , problema va fi dată în discuție Ierarhiei

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Grecești sa întâlnit astăzi, luând în discuție cererea Patriarhului Bartolomeu către Preafericitul Părinte Arhiepiscop Ieronymos al Atenei de a  recunoaște și de a pomeni pe  primatul noii biserici naționalist ucraineană „Mitropolitul” Epifanie Dumenko.

Cu toate acestea, Sfântul Sinod nu a ales să recunoască noua biserică, ci mai degrabă să transmită această chestiune la examinarea organului administrativ suprem, Consiliului Episcopilor mai larg, care implică fiecare ierarh al Bisericii Ortodoxe Grecești, conform declarației oficiale a Sinodului.

Următoarea sesiune a Consiliului Episcopilor nu a fost încă programată.

Departamentul Bisericii Canonice a Ucrainei (avînd ca și întâistătător pe IPS Onufrie al Kievului și a Întregii Ucraine) pentru Relații Externe a Bisericilor (DECR) constată că trimiterea problemei la Consiliul Episcopilor  indică faptul că Biserica Greacă este conștientă de complexitatea problemei, inclusiv lipsirea completă a „mitropolitului” Epifaniei de orice hirotonire valabilă , crescând în rândurile clericale în schismatica „Patriarhie a  Kievului”.

De asemenea, DECR atrage atenția asupra faptului că, în timp ce Patriarhii Kirill și Bartholomeu sunt pomeniți în diptice, Epifanie Dumenko nu este menționat în diptice de catre Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, și nici în declarația Bisericii Grecești ca fiind „Mitropolitul”.

Mai mulți ierarhi greci  s-au pronunțat împotriva acțiunilor Constantinopolului și ale statului ucrainean în ultimele câteva luni, printre care se numără mitropoliții Nectarios din Corfu, Paxoi și Insulele Diaponțiene, Serafim de Pireu, Serafim de Kythira și Ambrose de Kalavryta.

Mitropolitul Serafim de Pireu a menționat că oricare ar fi pe viitor poziția Arhiepiscopului Atenei Ieronim, el nu va pomeni niciodată în Mitropolia Sa pe schismaticul Epifanie, dar nici pe Patriarhul Bartolomeu, pomenind încontinuare așa cum face- Pe Ierarhii Sfântului Sinod care drept învață cuvântul adevărului.

 

sursa //orthochristian.com  via ortodoxiacatholica.wordpress.com

preluat de pe marturisireaortodoxa.ro

Se încarcă....

Pe același subiect

22 februarie 2016: În Georgia a fost cinstită prin rugăciune ziua pomenirii părintelui Gavriil (Urghebadze)

Orthodoxia

10 februarie 2020: Prima Sfântă Liturghie în biserica mănăstirii ortodoxe de maici din Kidmali, Tanzania

Orthodoxia

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Orthodoxia

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Acept detalii