Dumnezeu icoana ispite Sfântul Ambrozie de la Optina Sfaturi duhovnicești

Fiind în ispită, cel ce rătăceşte se pierde, iar cel ce suferă se întăreşte

Ispita e un lucru bun şi foarte folositor. Pe cei care se află în ispită, apostolul îi laudă zicând: Fiind în ispită, cel ce rătăceşte se pierde, iar cel ce suferă se întăreşte. În concluzie, adaugă: de ei nu e vrednică toată lumea.

Dacă ei nu au fugit de ispite în necazuri, pentru folosul lor sufletesc, atunci noi, neputincioşii, nicidecum nu trebuie să renunţăm şi să fugim de ispitele folositoare pentru suflet.

Uneori, din cauza luptei cu gândurile defăimătoare, nu poţi să te uiţi la icoană? Ca gândurile să te chinuie mai puţin, poţi să te uiţi din când în când numai la icoană, însă trebuie să ştii că icoanele sunt doar pentru ochii exteriori şi de aceea stând la rugăciune, trebuie să ne amintim că stăm înaintea lui Dumnezeu. Nu trebuie să ne închipuim icoana în minte în nici un caz.

Sfântul Ambrozie de la Optina

Se încarcă....

Pe același subiect

Maica Domnului este întregul dintre zidit și nezidit

Orthodoxia

Numai în El şi nicăieri altundeva este viaţa cea adevărată – viaţa duhovnicească

Orthodoxia

Cea mai mare milostenie pe care n-o știe nimeni

Orthodoxia

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Acept detalii