Minuni Minuni Dumnezeiesti

O minune a Sfântului Serafim de Sarov

Cu aproximativ cinci luni înaintea sfârşitului său, l-a vizitat măicuţa Platonida, de la mănăstirea Celui Nezidit din Sibirsk. Se ducea la Arzamas, la un medic renumit. Voia să-i ceară sfat despre durerile de reumatism pe care le avea la cap, la obraz şi la ureche. Mai înainte, însă, a trecut pe la Sarov, ca să ia binecuvântarea Sfântului Serafim pentru tratament.

A stat la Sarov cinci zile. De patru ori pe zi mergea la chilia stareţului, dar nu putea să-i vorbească. Sfântul, din motive necunoscute, primea atunci foarte rar vizitatori.

În cele din urmă a primit-o în locaşul din pustie. I-a pus metanie până la pământ părintelui şi i-a cerut binecuvântare pentru începerea tratamentului.

– Nu, nu începe tratamentul, a spus acela. Şi arătând spre cer, a adăugat: Iată cine te va vindeca. Mergi acum şi spală-te la izvor!

Măicuţa nu se mai spălase de trei ani, adică de când se îmbolnăvise, pentru că îi era teamă să nu răcească. Însă când i-a spus stareţul, n-a şovăit deloc. S-a dus l-a izvor şi s-a spălat. Din păcate, durerile s-au înteţit. Sfântul a îndemnat-o să bea din apa izvorului. Îndată ce a băut, a încercat o durere martirică la faţă şi la dinţi. La urmă, stareţul şi-a întins mâna dreaptă spre obrazul care o durea şi a zis:

– Dumnezeu te va ocroti până la sfârşit. Mergi pe calea păcii.

Măicuţa a simţit imediat cum durerea a încetat şi de atunci n-a mai deranjat-o nimic. La plecare, Sfântul a binecuvântat-o cu crucea ce-o purta la piept şi i-a spus:

– Să nu-ţi pare rău că nu m-ai văzut mult. Am făcut o pomenire pentru o soră care a adormit.

– Pot nădăjdui că vă voi revedea, părinte? a întrebat măicuţa.

Ne vom vedea acolo, a zis stareţul, arătând spre cer. Acolo e mai bine, mai bine, mai bine!

Sfântul Serafim de Sarov

Extras din ”Un serafim printre oameni”, Ed. Egumenița, pag. 250-251

Se încarcă....

Pe același subiect

Minuni din România: „M-am rugat toată seara, am plâns, nu am putut dormi, iar a doua zi dimineaţă m-am dus la consultaţie să văd ce se mai întâmplă”

Orthodoxia

A pus hăinuţele pe racla cu moaştele Sfintei… A treia zi de la naştere, copilul a început să-şi revină. Acum trăieşte şi este perfect sănătos

Orthodoxia

Profeţia Sfântului Nifon despre sfârșitul veacurilor

Orthodoxia

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Acept detalii