Știri

Statistică: Femeile predomină în numărul populației Republicii Moldova

Portretul statistic al femeilor şi bărbaţilor în Republica Moldova.

Populația feminină predomină în rândul populației, la 100 de femei revin 93 de bărbați, potrivit unui studiu prezentat de Biroul Național de Statistică, scrie sptunik.md

Raportul dintre femei și bărbați diferă semnificativ în funcție de anumite grupe de vârstă. Bărbații predomină în grupele de vârstă 0-14 ani și 15-34 ani, raportul fiind de 106 bărbați la 100 de femei și, respectiv, 104 bărbați la 100 de femei.

Diferențele sunt mai accentuate în cazul populației de 35-64 ani și 65 ani și peste. Pe acest segment la 100 de femei revin 90 de bărbați și, respectiv, 62 de bărbați.

Femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii în medie cu 8 ani. Speranţa de viaţă la naștere este de 77 de ani pentru femei şi 69 de ani în cazul bărbaţilor.

”Acest decalaj se datorează nivelului mai înalt al mortalităţii premature a bărbaţilor, în special a celor în vârstă aptă de muncă”, susțin specialiștii BNS.

Rata mortalităţii pe medii de reşedinţă determină anumite diferenţe şi în durata medie a vieţii locuitorilor din mediul urban şi rural. Astfel, bărbaţii din mediul urban trăiesc în medie mai mult cu 4,4 ani comparativ cu cei din mediul rural, iar în cazul femeilor acest decalaj este de 3,8 ani.

Pe același subiect

În urma aplicării controversatului sistem de “credite sociale”, milioane de chinezi au interdicție de a rezerva bilete de călătorie

Orthodoxia

Nimeni n-a putut să ajungă la duhovnicie fără să se nevoiască. Trebuie să fie nevoințe

Orthodoxia

Ştiaţi că… Cultul catolic în Montreal găzduiește timp de zece zile sărbătorirea homosexualității?

Orthodoxia

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Acept detalii