Editorial

Cu Dumnezeu, in mijlocul rautatilor

Ingrijorat de o situatie nefireasca din Biserica din Corint, Sfantul Pavel intervine cu apostolica autoritate pentru inlaturarea ei. Despre ce este vorba? Credinciosii corinteni aveau obiceiul de a-si cauta dreptatea in fata instantelor civile: ,,Frate cu frate se judeca si aceasta inaintea necredinciosilor’’ (I Corinteni 6, 6), cand aceasta judecata se putea face in comunitatea bisericeasca: ,,…daca aveti judecati lumesti, puneti pe cei nebagati in seama din Biserica, ca sa va judece’’.

Ce sa faci insa atunci cand cel chemat sa pastoreasca peste o mitropolie te taraste in instante pentru a demonstra ca raul e bine si binele – rau? Te duci, neavand incotro. Asa s-a intamplat cu Parintele Ioan Ungureanu de la Parohia Schit – Oraseni, din judetul Botosani. Pentru ca a cutezat sa se ridice, laolalta cu credinciosii, intru apararea Sfintei Credinte Ortodoxe, terfelita in Creta, slujbasii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei s-au napustit asupra Parohiei, asistati de jandarmi, cu intentia declarata de a desparti pastorul de turma si a-l inlocui cu un slujbas obedient ecumenist. Demersul a esuat lamentabil, vatafii lui Teofan Savu s-au retras si de-aici a inceput cautarea dreptatii in instanta. Intaia oara, Mitropolia a castigat. Cauza fiind stramutata la instanta din Suceava, aceasta s-a pronuntat si a respins cererea Mitropoliei ca neintemeiata. Sa nu fim naivi, gandindu-ne ca sentinta e o biruinta definitiva. Nu, hidra ecumenista cea cu multe capete nu a fost rapusa definitiv, doar i s-a retezat un cap care, in scurt timp, va creste la loc, ca de aceea e hidra.

Parintele Ioan Ungureanu e in mijlocul rautatilor. Pseudo-mitropolitul Teofan, cu toata suita sa, il vor inlaturat din mijlocul credinciosilor. Protopopul vremelnic al locului, impreuna cu cei mai multi preoti ,,frati’’, ii sunt ostili. Prefectul momentului e de partea persecutorilor. Primarul comunei, laolalta cu cativa tradatori din sat, s-au aliat cu Mitropolia. Jandarmii s-au purtat ca niste brute. Toti acestia au ignorant un ,,amanunt’’: dreptatea era de partea Parintelui. Instanta nu i-a facut si nu i-a dat dreptate. Parintele are dreptate, si asta nu le da odihna slujbasilor mitropolitani.

Sarut mana, Parinte Ioan.

Presbiter Iovita Vasile

 

preluat de pe https://ortodoxiacatacombe.wordpress.com

Se încarcă....

Pe același subiect

Ritualul satanic al unei secte neo-protestante

Orthodoxia

Consecințele primirii cipului pe frunte sau pe mana dreaptă

Orthodoxia

Întru mulţi ani, iubitoarelor de Hristos!

Orthodoxia

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Acept detalii