Dumnezeu Mărturii meditatie rugăciune Sfântul Teofan Zăvorâtul Sfaturi duhovnicești

Predaţi-vă Domnului cu mai multă putere şi nu vă uitaţi înapoi

În timpul cugetării la soarta voastră aţi aflat de unde vine mângâierea? Din lăsarea în voia lui Dumnezeu. Predaţi-vă Domnului cu mai multă putere şi nu vă uitaţi înapoi.

Mult ne împiedică să ne menţinem pe treapta devotamentului faptul că ajungem să credem că vom trăi mult timp. Această convingere cu privire la longevitate este cauza tuturor nenorocirilor noastre… şi a tristeţii, şi a patimilor. Dacă aceasta nu ar fi, nu ne-am întrista!… Nici atunci când greşim. Tocmai de aceea luaţi învăţăminte de la sfinţii lui Dumnezeu, din cuvintele şi exemplul lor: învăţaţi că pe viitor nu vom mai avea timp… Nu ştim dacă vom mai trăi până la sfârşitul zilei… Există numai clipa de faţă, iar dacă următoarea va exista, cine poate spune.

Binevoiţi – prin meditaţie şi rugăciune – să vă imprimaţi în minte gândul la moarte, astfel încât în fiecare clipă să simţiţi că muriţi şi că plecaţi să vă înfăţişaţi înaintea Domnului şi să daţi socoteală pentru toate. Aceasta va fi cea mai trainică temelie a întregii bunăstări ulterioare… Nu uitaţi, aşadar!

 Sfântul Teofan Zăvorâtul, Sfaturi înțelepte, traducere de Cristea Florentina, Editura Cartea Orodoxă

Se încarcă....

Pe același subiect

Toleranța față de păcat e o formă de ateism

Orthodoxia

Creştinul trebuie să fie un om echilibrat

Orthodoxia

A doua viaţă – un reportaj despre oameni care şi-au schimbat total viaţa

Orthodoxia

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Acept detalii