lumea ortodoxă

Credinţă şi „Fight Club”. Povestea spectaculoasă a preotului expert în arte marţiale | VIDEO

Imaginea articolului Credinţă şi „Fight Club”. Povestea spectaculoaasă a preotului expert în arte marţiale | VIDEO

Preot şi luptător de arte marţiale. Cum se potrivesc aceste două vocaţii? Ne exemplifică ucraineanul Andrei Korobkov.

Când nu împrăştie din cădelniţă mireasma de tămâie în timpul slujbelor din micuţa sa biserică din Zhytomyr, în vestul Ucrainei, Andrei Korobkov schimbă sutana pe ringul de luptă, aflăm dintr-un videoreportaj realizat de Europa Liberă.

„Biserica este un hobby pentru mine, însă artele marţiale sunt job-ul meu”, spune Korobkov.

Ucraineanul a fost campion mondial de sambo (o formă de arte marţiale de origine sovietică) în 1998. Încă mai participă la competiţii, chiar dacă nu mai ţinteşte medaliile de aur.

Pentru Korobkov, slujbele bisericeşti şi artele marţiale au o misiune comună: conectarea oamenilor, îndepărtarea lor de singurătate.

„Oamenilor le place să vină în biserică, deoarece după slujbă ne adunăm şi servim un ceai, iar oamenii pot schimba câteva cuvinte”.

În prezent, Korobkov predă artele marţiale unui număr de 120 de copii, în trei oraşe din Ucraina. Unii dintre învăţăceii lui au probleme de auz, iar majoritatea provin din medii defavorizate social.

„Obiectivul meu este să scot aceşti copii de pe străzi, să le abat gândul de la ţigări şi alcool. Trebuie să simtă că aparţin unei echipe, unei familii”, mărturiseşte preotul-luptător.

Se încarcă....

Pe același subiect

Povestea motociclistului ce s-a făcut monah

Orthodoxia

ATENȚIE! Un HOAX care se propagă cu repeziciune, dezmințit de Mănăstirea Sf. Antonie din Arizona

Orthodoxia

Părintele Efrem Filotheitul și-a trimis ucenicii acasă, spunându-le: „urmează să se întâmple ceva foarte rău pe continentul Nord-American”

Orthodoxia

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Acept detalii