ştiri externe

Incendiu imens la catedrala Notre-Dame din Paris

La catedrala Notre-Dame din Paris a izbuncit un incendiu puternic. Se pare că focul a izbucnit în cursul serii din cauza, probabil, a lucrărilor de renovare. Toată parte din spate a catedralei este inconjurată de schele, din cauza lucrărilor de renovare.

Între timp, turnul central al catedralei s-a prăbușit. Acoperișul este aproape total distus. Se pare că și renumitele vitralii ale catedralei sunt distruse, relatează BBC:

Locuitorii din apropiere au fost evacuați dar operațiunea de salvare a catedralei este foarte dificilă din cauză că este amplasată în centrul orașului. Poliția a avertizat că zona catedralei este periculoasă, mai ales pentru că s-ar putea ca și alte părți ale clădirii să se prăbușească.

Președintele Emmanuel Macron și-a anulat discursul din această pe care urma să îl țină ca reacție a valul de proteste a vestelor galbene.și este așteptat la locul incendiului.

Notre-Dame este una din cele mai mari atracții turistice ale Parisului, un monument istoric, construit timp de 200 de ani. Zilnic, catedrala este vizitată de peste 30 de mii de persoane.

moldova.europalibera.org

Se încarcă....

Pe același subiect

În Bulgaria va fi construită o biserică în cinstea Sfântului Luca al Crimeei

Orthodoxia

Unde sunt cei drepți care să salveze cetatea?

Orthodoxia

PS Ignatie: „Orice națiune are un simbol. Când arde simbolul, totul se ruinează”

Orthodoxia

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Acept detalii