Știri

Polonia sfidează Europa: Refuză să îl predea pe un tată cu trei fete care a fugit de Protecţia Copilului din Suedia – Apărătorul Ortodox

Tatăl rus a trei copii nu va fi predat Suediei

După ce ce a fugit din Suedia de serviciile suedeze pentru protecția copilului împreună cu cele trei fiice, și a găsit refugiu în Polonia, rusul Denis Lisov nu va fi predat autorităților suedeze, în ciuda unui mandat european de arestare, a decis Tribunalul din Varșovia.

„Instanța a decis că mandatul european de arestare emis de autoritățile suedeze încalcă libertățile și drepturile omului în cazul cetățeanului Denis Lisov …”, a declarat judecătorul Dariusz Łubowski, adăugând că „el a fost pus într-o situație în care un rezultat favorabil este imposibil, un adevărat impas. Copiii i-au au fost luați, și, în același timp ,el se confrunta cu condiții imposibile în baza cărora nu puteau fi recuperați, deoarece nu i s-a acordat dreptul de ședere permanentă. Autoritățile [suedeze] nu i-au garantat dreptul de a-și contacta copiii. Familia adoptivă selectată locuia la o distanță considerabilă de locul lui de reședință. ”

Judecătorul Łubowski a spus că autoritățile suedeze i-au luat pe cei trei copii ai lui Lisov sub motiv al „bolii mintale a mamei lor, care a fost apoi dusă într-un azil”. Judecătorul a mai spus că boala mintală a mamei a împiedicat executarea autorității părintești, și „a fost legată de limitările exprimării voinței de către cel de-al doilea părinte.”

Potrivit opiniei unui psiholog, copiii sunt strâns atașați de tatăl lor și doresc să trăiască cu el.

„Nu s-au simțit în siguranță în familia în care au fost duși în plasament, lucru care ar fi putut să le adâncească stresul și să ducă la tulburări”, a spus judecătorul, adăugând că „tatăl nu a putut să urmărească acest lucru, iar acțiunile autorităților suedeze au încălcat binele copiilor. Acțiunile autorităților suedeze au ignorat în mod vădit sensibilitatea copiilor proveniți dintr-o familie ruso-europeană”.

Potrivit avocatului familiei, faptul că copiii au fost plasați într-o familie musulmană de origine libaneză, în ciuda faptului că au fost crescuți în credința creștină, a fost de asemenea un factor important în decizia dlui Lisov de a scăpa de Suedia luându-i cu el.

Denis Lisov și fiicele sale de 12, 6 și 4 ani au fost reținuți de gardianul polonez de frontieră de pe aeroportul din Varșovia în timp ce se îndreptau spre Rusia.

Surse:

//www.tvp.info/43437688/sad-denis-lisow-nie-zostanie-przekazany-szwedzkim-organom-sprawiedliwosci

//polandin.com/43439836/russian-father-of-three-will-not-be-handed-over-to-sweden

Traducere: Ortodox Info

Se încarcă....

Pe același subiect

Capul „Bisericii Muntenegrului” a declarat că structura sa va primi Tomosul

Orthodoxia

Un „ierarh” al BOaU şi-a numit structura sa Mitropolie a Constantinopolului!

Orthodoxia

Fanarul: Prezența catolicilor este un simbol al efortului pentru unitate

Orthodoxia

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Acept detalii