Știri

Armata turca a intrat in Siria: Damascul numeşte acțiunile Turciei „un act de agresiune” – Apărătorul Ortodox

ARMATA TURCA A INTRAT IN SIRIA

Ministerul de externe din Siria a anunțat că transportatoare blindate turcesti au încălcat frontiera și au intrat în orașul Sarakib, a informat televiziunea de stat siriană, numind acțiunile Turciei „un act de agresiune”.

Se spune că echipamentele militare se deplasează în prezent prin orașul Khan Sheikhun din provincia Idlib, luptând pentru preluarea controlului de armata președintelui sirian Bashar Assad.

(SUA: Orice invazie turcească a Siriei este “inacceptabilă”, Pentagonul o va opri Esper: SUA nu intenționează să renunțe la kurzii sirieni)

Anterior, presa rusă a raportat că armata siriană a preluat controlul unui punct de control în periferia de nord-vest a Khan Șeichun, oraș controlat de rebeli.

Provincia Idlib rămâne ultimul bastion al rebelilor și teroriștilor din Siria. Alături de opoziția armată, acolo își are sediul și grupul terorist Frontul Al Nusra, care apare acum sub un alt nume.

Recent, au avut loc discuții de dezescaladare în capitala Kazahstanului Nursultan și un regim de încetare a focului a intrat în vigoare pe 2 august la Idlib.

(Erdogan lansează atacuri militare în nordul Siriei. Siria crede că acest lucru va readuce statul islamic în regiune)

Comandamentul Forțelor Armate Siriene a declarat că va suspenda ostilitățile dacă Turcia își îndeplinește obligațiile în temeiul Tratatului de la Soci. Acesta este un document semnat între Moscova și Ankara în septembrie anul trecut. Punctul principal aici este retragerea armelor grele și mijlocii ale rebelilor la 20 km de zona demilitarizată. Turcia a trebuit să garanteze siguranța retragerii.

Pe 5 august, armata lui Assad a reluat operațiunile pentru nerespectarea acestora.

(SUA și Turcia negociază zona de securitate în Siria La începutul acestei săptămâni, Turcia a anunțat că va lansa o nouă operațiune în Siria)

Între timp, Centrul sirian pentru drepturile omului a raportat că atacurile aeriene au lovit poziții în apropierea unui convoi militar turc, care a fost blocat pe o autostradă din nord-vestul Siriei, după ce a trecut granița și a intrat în Idlib.

Centrul sirian, care are sediul central în Marea Britanie, a declarat că un luptător dintr-un grup cu sprijin turc care însoțea convoiul a fost ucis și alții răniți.

Deocamdată nu există niciun comentariu de la Ankara, care susține unii dintre rebelii Idlib și și-a desfășurat forțe în zonă în conformitate cu acordurile cu Rusia, cel mai mare aliat al lui Assad.

Sursa: //news.bg/int-politics/turskata-armiya-vleze-v-siriya.html

Se încarcă....

Pe același subiect

Capul „Bisericii Muntenegrului” a declarat că structura sa va primi Tomosul

Orthodoxia

Un „ierarh” al BOaU şi-a numit structura sa Mitropolie a Constantinopolului!

Orthodoxia

Fanarul: Prezența catolicilor este un simbol al efortului pentru unitate

Orthodoxia

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Acept detalii