APOLOGETICA ATITUDINI BISERICA ELADEI BISERICA UCRAINEI PATRIARHIA MOSCOVEI Schismatici

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk: „Regretăm hotărârea jalnică a Bisericii Eladei”

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk:

„Regretăm hotărârea jalnică a Bisericii Eladei”

30/10/2019

Autor: Emilios Polyghenis

Președintele Departamentului de Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, ÎPS Mitropolit Ilarion de Volokolamsk și-a exprimat regretul pentru recunoașterea oficială a Bisericii autocefale a Ucrainei de către Biserica Elenă.

„Ne pare rău că Biserica Elenă a luat o astfel de hotărâre, dar prin aceasta înțelegem că Biserica Elenă nu este independentă”, a declarat Mitropolitul Ilarion jurnaliștilor

Ierarhul rus a adăugat că „nu există o autocefalie deplină în Elada, de vreme ce aproape jumătate din Ierarhi aparțin Patriarhiei Ecumenice, deci nu există nicio politică externă, pentru că ei urmează întotdeauna poziția Patriarhiei”.

La final, Mitropolitul de Volokolamsk și-a exprimat speranța că „nicio altă Biserică Locală nu va urma jalnicul exemplu al Bisericii Elene”.

Se încarcă....

Pe același subiect

25 .01.2020: MITROPOLITUL CALINIC DE ARTA A SLUJIT STRĂVECHEA LITURGHIE A SFÂNTULUI GRIGORIE TEOLOGUL, ARHIEPISCOPUL CONTANTINOPOLULUI (PHOTO)

Orthodoxia

26.01.2020 – MITROPOLITUL IOAN DE LANGADA A SLUJIT STRĂVECHEA LITURGHIE A SFÂNTULUI GRIGORIE TEOLOGUL, ARHIEPISCOPUL CONSTANTINOPOLULUI (PHOTO)

Orthodoxia

Capul „Bisericii Muntenegrului” a declarat că structura sa va primi Tomosul

Orthodoxia

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Acept detalii