ştiri externe

Proiect social dedicat oamenilor fără adăpost din Sankt Petersburg – „Autobuzul milosteniei”

În Sankt Petersburg funcţionează de duminică un nou „autobuz al milosteniei” dedicat ajutorării persoanelor fără de adăpost din oraş.

Automobilul a fost binecuvântat de părintele Alexei Artyukhov, slujba fiind oficiată în faţa Bisericii Naşterea Domnului din oraşul fondat de ţarul Petru cel Mare, informează Orthochristian care citează site-ul Mitropoliei de Sankt Petersburg.

„Autobuzul milosteniei” este un proiect caritabil al Bisericii Ortodoxe Ruse conceput pentru a oferi asistență medicală, pentru a distribui alimente calde, îmbrăcăminte, medicamente etc. persoanelor fără adăpost și celor aflaţi în situații dificile.

În cadrul proiectului, la nivel naţional, funcţionează în prezent 12 „autobuze ale milosteniei”. Primul autovehicul de acest tip din Sankt Petersburg a fost inaugurat în 2012.

„Milostenia este o virtute creştină importantă. Prin intermediul acesteia nu numai că îi ajutăm pe alţii să devină liberi de supărările şi necazurile lor, dar ne schimbăm şi noi. Milostenia vine de la o persoană care a învăţat ce înseamnă dragostea şi compasiunea”.

„Prin intermediul acestui vehicul voluntarii vor putea să îi ajute pe cei aflaţi în situaţii dificile, să le ofere asistenţă medicală şi căldură în timpul iernii”, a declarat pr. Alexei.

În Sankt Petersburg, acţiunile sociale desfăşurate în cadrul proiectului „Autobuzul milosteniei” vor fi desfăşurate de voluntarii asociaţiei „Koinonia” (comuniune), care funcţionează sub auspiciile parohiei Naşterea Domnului, şi de cei ai asociaţiei „Charity Hospital”.

sursa basilica.ro

Se încarcă....

Pe același subiect

Un preot italian a murit de coronavirus, după ce a cedat aparatul său de ventilare a plămânilor unui pacient mai tânăr

Orthodoxia

Să transformăm fiecare casă într-o biserică mai mică, îndeamnă Arhiepiscopul Ieronim în timp de pandemie

Orthodoxia

Ierarh grec arestat pentru ca a slujit în biserică, ignorând interdicțiile Guvernului Greciei

Orthodoxia

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Acept detalii