BISERICA UCRAINEI PATRIARHIA MOSCOVEI Schismatici Știri

Un „ierarh” al BOaU şi-a numit structura sa Mitropolie a Constantinopolului!

„Ierarhul” de Bogorodsk din jurisdicţia BOaU, care cuprinde Moscova și regiunea Moscovei, în adresarea sa către Epifanie a numit BOaU Mitropolie a Constantinopolului.

La 7 ianuarie 2020, felicitându-l cu sărbătoarea Crăciunului pe liderul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei Epifanie Dumenko, „mitropolitul” Adrian de Bogorodsk i-a dorit tărie duhovnicească şi trupească „spre binele vechii Biserici Ortodoxe Ruse din Mitropolia Kievului a Patriarhiei Constantinopolului”. Această adresare a „ierarhului” BOaU a fost publicată pe pagina sa de Facebook.

Potrivit schismaticului, în 1686 Mitropolia Kievului a Patriarhiei Constantinopolului a fost ocupată de „Biserica Ortodoxă Rusă a Patriarhiei Moscovei”.

În felicitarea sa „mitropolitul” a amintit despre procesul de instaurare a lui Epifanie ca lider al bisericii: „Odată cu primirea ascultării de exarh patriarhal, aţi demonstrat încă în acei ani că aţi dobăndit o înaltă educaţie şi aţi fost o persoană de înalt sprijin pentru șeful BOU-PK – Patriarhul Filaret”.

De asemenea, reprezentantul BOaU a postat o dezinformare totală, afirmând că BOaU a fost recunoscută de „Biserica Ciprului, a Bulgariei și alte Biserici care apără cinstea și demnitatea Bisericii Ecumenice, condusă de Sanctitatea Sa înțeleptul Patriarh Bartolomeu”.

Anterior, liderul schismaţilor Epifanie Dumenko a declarat că statul ucrainean ar trebui să aibă grijă de securitatea spirituală și să promoveze „adevărata biserică ucraineană”, luând exemplu de la guvernul anterior, care avea o atitudine mai responsabilă faţă de Biserica Ortodoxă a Ucrainei.

123

Sursa: spzh.news, Photo: mbk.news

 

Se încarcă....

Pe același subiect

Comunicatul Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice pe tema coronavirusului (text integral)

Orthodoxia

Enciclica Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei pentru informarea creștinilor despre noul coronavirus (text integral)

Orthodoxia

22 februarie 2016: În Georgia a fost cinstită prin rugăciune ziua pomenirii părintelui Gavriil (Urghebadze)

Orthodoxia

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Acept detalii