Home Ortodoxie Pr Dan Damaschin: „Copiii bursieri pe care am început să îi medităm...

Pr Dan Damaschin: „Copiii bursieri pe care am început să îi medităm au plecat de la note de 4-5”

158
0

 „Să vă mai spun că mai toți bursierii noștri pleacă de pe notele 4 -5 când vin la noi?”, spune părintele Dan Damaschin. Împreună cu voluntarii asociaţiei „Glasul Vieţii”, preotul se îngrijește de câteva mii de copii din judeţele Moldovei, făcând campanii pentru furnizarea de haine, rechizite şi alimente.

     „Din cei vreo 74 de bursieri intrați din toamnă în cele două internate și prin celelalte locații (nici unul n-a făcut Covid de la stat în aceleași săli de meditații) avem la capăt de semestru 1 sub 7, 6 sub 8, 23 sub 9 și 32 sub… 10”.

    Mulți tineri primesc și burse prin   performanţele şcolare obținute prin muncă.   „Iar de vă întrebați care-i treaba cu minunea   asta, luați în calcul zecile de voluntari puși   pe meditații la sânge, kilometrii de cabluri pe   care le-am tot tras în ultimele luni, sutele de   laptopuri, tablete și telefoane, camioanele de   bunătățuri descărcate prin bucătării și   frigidere și, da, miile de ore cu urechea în   telefon, alături milioanele de mesaje care   trebuiesc date la timp celor ce iubesc copiii și   cărora le pasă cu adevărat de viitorul acestui   neam”.

    Concluzia zilei?   Obrazul și creierul fin cu multă dragoste și   osteneală se obțin! Cinste vouă, copii!   Mulțumim, dragi donatori!”.

   

 
 
 
Preluat de pe: Averea Bisericii

Previous articleArhim. Efrem Filotheitul – Aurul, dacă nu trece prin topitoare, nu are valoare
Next articleEvanghelia zilei (Marcu 10, 17-27)