Acasă Ortodoxie Cuvinte vii ale Părintelui Arsenie Papacioc: „ORTODOXIA nu este un titlu, este...

Cuvinte vii ale Părintelui Arsenie Papacioc: „ORTODOXIA nu este un titlu, este un ADEVĂR!”

46
0

 

 Chiar cuvântul ortodox, înseamnă dreapta credință, dreapta slăvire pentru ADEVARUL pe care l-a propovăduit HRISTOS,cum ne-a învățat HRISTOS, de aceea a și rămas ,cu mila lui DUMNEZEU, aceasta titulatura : ORTODOXIE; adică credința dreaptă; „orthos” înseamnă drept, „doxa” înseamnă credință, pe grecește.

 Învățătura creștină pare un paradox, pe ici pe colea, pentru ca iese din logica omeneasca, pentru ca este logica Divina; sa crezi într-un loc pe care nu-l vezi, aceasta nu mai este o logica pipăibilă. Aceasta este puterea credinței; și aici este toată puterea creștinului: sa creadă; ferice de cel ce nu a văzut și a crezut.

 DUMNEZEU suferă împreună cu noi mai departe și, cum se spune, agonia lui HRISTOS încă nu s-a terminat. Pentru ca nu ne-a creat într-o forma rece, mecanica; ne-a creat din iubire, se topește, suferă pur și simplu.

 ORTODOXIA este poziția de mântuire. Nu vorbim despre trăirea creștină aici, ci despre adevarul creștin pe care trebuie sa-l respectam. ORTODOXIA nu este un titlu ci este un ADEVĂR.

 DOGMA se numește Adevăr de credință revelat , cuprins în Sfânta Scriptura și în Tradiție, aprobat și practicat de Biserica. Dogma nu e DUMNEZEU; dogma este măsura lucrurilor.Când zici Biserica se înțelege adevăr mântuitor, de credință; nu e glumă.

 BISERICA este numai una, și gata. Cum, de ca sa nu spun Biserica Ortodoxa? N-am schimbat nimic deci, am spus de atâtea ori fără sa fac figura de stil, HRISTOS ESTE ORTODOX pentru ca facem exact ce a spus EL.Numai Biserica Ortodoxă explică adevarat învățătura Mântuitorului HRISTOS.

 Sfântul Siluan Athonitul aparține în întregime Bisericii Ortodoxe.Scria, după ce un alt părinte trasese concluzia ca toți ereticii vor pieri: „Nu știu, dar n-am încredere decât în BISERICA ORTODOXĂ. In ea se gaseste bucuria mantuirii , ce se dobandeste prin smerenia lui Hristos.”

 DOAMNE IISUSE HRISTOASE.cu inimile smerite si capetele la pamant, Te rugam ca frumusetes si vesnicia aceasta ORTODOXA sa fie inteleasa fara partinire, desavarsindu-se marea TA biruinta, ca TU esti : „CALEA, ADEVARUL si VIATA”.

 Citate din Singur Ortodoxia – Arhimandrit Arsenie Papacioc

    
 
 
Preluat de pe: OrtodoxINFO

Loading...
Articolul precedentDe la Mine au fost acestea
Articolul următorIstoria creației a trecut prin fața ochilor noștri