Acasă Ortodoxie Există păcate care sunt ca tatuajele

Există păcate care sunt ca tatuajele

19
0

Pocăința e un lucru important, dar este doar începutul refacerii sănătății sufletului. Căci există multe feluri de păcate care murdăresc sufletul și e nevoie de diferite eforturi și de timp pentru a fi curățite fiecare dintre ele și pentru ca sufletul să respire iarăși sănătos, fără consecințele păcatului.

 Există păcate care stau ca un praf fin pe pielea sufletului. Printr-o ștergere ușoară, praful dispare și sufletul se curăță imediat.

 Există alte păcate care murdăresc pielea ca vinul. O simplă ștergere nu e suficientă. Însă cu puțină apă suprafața se spală imediat.

 Alte păcate pătează ca untdelemnul. În cazul acesta nici ștergerea, nici spălarea cu apă nu sunt suficiente. E nevoie de săpun pentru ca să se facă bine curățirea.

 Alte păcate, iarăși, sunt ca cerneala. Săpunul nu e de ajuns, e nevoie de spirt.

 În fine, există păcate care sunt ca tatuajele. Pentru ca pielea să se curețe e nevoie de o operație dureroasă!

 Însă pentru fiecare pată a sufletului, începutul curățirii se face prin pocăință. Cu cât mai sinceră este pocăința, cu atât mai eficientă va fi și metoda de curățire pe care o va alege Dumnezeu pentru a o aplica sufletului nostru…

 Extras din Atâta cât poți: mic Pateric al orașelor– Vasilis Argiriadis, Editura Egumenița.

 Share:Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on WhatsApp (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)   
 
 
Preluat de pe: Mărturie athonită

Loading...
Articolul precedentEvanghelia zilei (Matei 12, 38-45)
Articolul următorViețile Sfinților – iulie, ziua 21